Het Idee

Nederlands grootste natuurbrand

Toen de rookwolken weggetrokken waren en de slangen weer opgerold, resteerden bij de betrokken brandweerlieden de indrukwekkende herinneringen aan de grootste natuurbrand die ons land ooit kende: de band in de Deurnese en Mariapeel van 2020.
De Peelbrand heeft veel energie, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen gevraagd van heel veel hulpverleners. Prachtige natuur ging verloren en omwonenden in de nabije maar zelfs de verre omtrek ondervonden hinder van rook en roetdeeltjes.

Brandweerman Theo Vermeulen, al jarenlang vrijwilliger bij Brandweer Deurne en Centralist bij de meldkamer, wilde zijn eigen ervaring en die van anderen vastleggen in een fotoboek. Na een oproepje op social media ontvingen de brandweer vrijwilligers van Deurne een grote hoeveelheid foto’s.
Gesteund door collega-vrijwilliger Daan van de Steijn en grafisch vormgever en fotograaf Walter van Bussel werd een indrukwekkend document samengesteld.

Foto’s, krantenartikelen, het live-blog van het Weekblad voor Deurne en persoonlijke ervaringen van betrokkenen maken dit boek tot een prachtig naslagwerk.


 

Doneren aan dit project is altijd leuk, er is veel tijd in gestoken om een mooi album te realiseren. Door uw donatie wordt het “goede doel” extra benadrukt. Wij houden niets achter, spelen open en transparant. Elke donatie zal in kaart worden gebracht.

Heeft u geen paypal? geen probleem, app ons dan uw telefoonnummer en wij kunnen een tikkie versturen.

Deel ons project


× Hoe kan ik u helpen